lunes, 17 de diciembre de 2012

Les Histories Naturals

Les Histories Naturals - Joan Perucho i Gutierres-Duque
Título original: Les Histories Naturals.
Autor: Joan Perucho i Gutierres-Duque.
Género: Novela.
Año: 1960

De qué va:

Les històries naturals és la novel·la que Joan Perucho i Gutierres-Duque va publicar el 1960 en la qual narrava les aventures del cavaller-botànic Antoni de Montpalau a la recerca d'Onofre de Dip, cavaller del Rei en Jaume convertit en vampir.

Dins el seu jardí botànic, Antoni de Montpalau, naturalista, il·lustrat i liberal etiqueta i classifica totes les espècies per tal de mantenir l'ordre i il·luminar el coneixement de les coses. Tot està sotmès al domini de la raó excepte allò que la raó mateixa no pot percerbre, com l''àurea picuda, una espècie indeterminda que encara no s'ha pogut classificar perquè ningú n'ha pogut descobrir mai cap exemplar i perquè el seu cant és inaudible per a l'orella humana.

La seva aventura comença enmig de les guerres entre carlins i liberals, a la Barcelona del segle XVIII i, la del baró de Maldà, Antoni de Montpalau inicia un viatge per Catalunya en persecució d'Onofre de Dip, cavaller del rei En Jaume convertit en vampir, en el dip, l'encarnació de les forces del mal i de l'irracional que causa estralls en les tropes del general Cabrera i que és l'origen d'un seguit de misteriosos assassinats en un petit poble del Baix Camp.

Les històries naturals és una novel·la de fantasia històrica ambientada durant la primera guerra carlina. La història apareix sota l'atenta mirada d'Antoni de Montpalau, que té com a missió la recerca i captura de l'ésser sobrenatural, el vampir, que amenaça Pratdip. Montpalau es converteix, així, en el Abraham Van Helsing català. Paral·lelament a l'evolució dels fets històrics, el naturalista anirà endinsant-se en la dimensió més obscura de la realitat, on descobrirà l'amor mentre posarà en qüestió la seva concepció racionalista del món.

Por cuánto me sale:
  • La Vanguardia
    Edición: Catalunya
    Fecha: Sábado, 29 de Diciembre de 2012
    Precio: Libro (9,95) + Periódico (1,50) = 11,45 euros
    Colección: Joies de les Lletres Catalanes
    Entrega: 9

  • La Vanguardia
    Edición: Catalunya
    Fecha: Domingo, 30 de Diciembre de 2012
    Precio: Libro (9,95) + Periódico (2,50) = 12,45 euros
    Colección: Joies de les Lletres Catalanes
    Entrega: 9
¿Lo has leído? Deja tu opinión en un comentario.

No hay comentarios:

Publicar un comentario